Om

 

Vem är Li?

Jag är en 23 årig tjej, boendes i Dalarna med min familj. Pluggar grafisk design på Högskolan Dalarna i Borlänge. Alltid haft en passion för det estetiska och det skapande. Började fotografera med systemkamera 2009 då jag fick min första systemkamera julen 2008.

Mina intressen förutom fotograferandet och grafiska designen är att läsa, lyssna på musik och asien. Har en stor förkärlek för manga/anime och musik från asien, speciellt popmusik. Älskar hästar och alla djur, är djupt intresserad och ser alltid på Animal planet och andra naturkanaler.

Eftersom jag älskar hästar och djur är detta ett naturligt val att inrikta mig mot även om jag har börjat vigda mina vyer med att fotografera porträtt på människor och erbjuda bröllopsfotografering.

Hur allt började

Det började med små Olympus digitalkameror med fem megapixel och en autofokus som inte var något att hänga i grannen. Fick prova en system, den var för svår och stor men något tilltalade mig så julen 2008 fick jag min första systemkamera. Denna första systemkamera var Nikon D60 med tillhörande Tamron 70-300, Nikon 55-200 och själva kito-objektivet 18-55.

Min första säsong med tävlingsfotografering var 2009, sen rullade det på till 2011 sedan tog det stop. Jag började på Högskolan som tog upp all min tid. Av olika anledningar fotograferade jag knappt några tävlingar eller något annat förutom våra djur under 2011-2014. Åkte på enstacka tävlingar annars inget.

Sommaren 2014 återupptog jag tävlingsfotograferandet. Ringrostig men hade fortfarande kanske ett för stort självförtroende. Började om, kikade runt på priser, upptäckte att jag tänkt helt fel. Var bara att tänka om och öva, öva, öva.

I november 2014 startade lite panikartat mitt företag. Fick erbjudande att fota ett större evenemang där det efterfrågades F-skattsedel. Hann inte få den utan blev anställd som fotograf istället.

2015 kalibrerade jag min skärm på datorn, fick lära om mig redigeringsmässigt, började använda Lightroom och började utvecklas inom porträttfotografering. Började även hitta en ny stil, fick tänka om hur kunderna vill ha sina bilder. Fick börja tänka om hur en välkomponerad bild skulle se ut och hur kunderna föredrar sina bilder och sig själv på bild. Investerade i ett av de bästa telezoom objektiven och min tredje systemkamera, Nikon D750, en fullformatskamera.

Nu siktar jag mot nya mål och hoppas på att jag kommer utvecklas ännu mer och att mitt företag kommer växa ännu mer och att jag har som mål att synas ännu mer och höja min lägsta nivå.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]